ГоловнаСвіт

У Конгресі США одноголосно підтримали оприлюднення доповіді про ймовірне втручання Росії у вибори

Резолюція є рекомендаційною.

У Конгресі США одноголосно підтримали оприлюднення доповіді про ймовірне втручання Росії у вибори
Роберт Мюллер
Фото: EPA/UPG

Палата представників Конгресу США 14 березня практично одноголосно підтримала резолюцію, що закликає оприлюднити підсумкову доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера, який веде розслідування про втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Резолюція, яка не є обов'язковою до виконання, закликає оприлюднити доповідь, яку Мюллер представить генеральному прокурору Вільяму Барру, за винятком засекречених матеріалів, а також представити повний текст доповіді Конгресу, передає Голос Америки.

Наразі незрозуміло, які саме документи будуть підготовлені за підсумками розслідування про можливу змову між передвиборним штабом Трампа і Росією, і скільки з цих документів Мін'юст дозволить оприлюднити.

28 січня виконувач обов'язків міністра юстиції США Метью Вітекер заявив, що розслідування Мюллера близьке до закінчення, наголосивши, що отримує всю інформацію про його перебіг. На початку січня Федеральний окружний суд США у Вашингтоні на півроку продовжив термін розслідування. Рішення суду було винесено за добу до кінця повноважень комісії під керівництвом спецпрокурора Мюллера.

Кандидат у генпрокурори США Вільям Барр заявив, що не буде достроково припиняти розслідування, яке веде Мюллер, і пообіцяв оприлюднити інформацію про втручання РФ у вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram