ГоловнаСвіт

У Мюнхені українських політв'язнів Кремля підтримали акцією "100 порожніх стільців"

Зараз у місті проходить Мюнхенська конференція з безпеки.

У центрі Мюнхена, де в ці дні проходить конференція з безпеки, відбулася акція на підтримку громадян України, які ув'язнені в російські в'язниці. Про це з посиланням на Генеральне консульство України в Мюнхені пише сайт "Крим.Реалії".

Фото: twitter.com/NBuchkovska

"Учасники заходу принесли на площу 100 стільців. На кожному з них написали імена в'язнів у Росії і анексованому Криму українців. Більше сотні людей розгорнули українські прапори і плакати з вимогою звільнити українських політв'язнів і військовополонених", - йдеться в повідомленні.

На акції виступив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який подякував тим, що вийшли на акцію, і згадав про ув'язнених, зокрема, про українського режисера Олега Сенцова та українського активіста Володимира Балуха.

Раніше повідомлялося, що у в'язницях Криму утримується понад 80 політв'язнів. Більш ніж половина заарештованих - кримські татари.

Згідно з інформацією МЗС України, в Росії незаконно утримують понад 70 громадян України, в їх число не входять 24 українських військовослужбовці, які були захоплені РФ біля берегів Криму.

Нагадаємо, з 15 по 17 лютого в Німеччині проходить 55-та Мюнхенська конференція з безпеки. У ній беруть участь лідери близько 40 держав, ще 100 країн представлені на рівні міністрів. Серед тем форуму - Україна, Венесуела і Сирія, а також "Північний потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram