ГоловнаСвіт

Молдова відкликає посла в Росії

Напередодні делегації Молдови було відмовлено в доступі до звільнених з афганського полону молдавських пілотів.

Молдова відкликає посла в Росії
Посол Молдовы в Российской Федерации Андрей Негуца
Фото: rusia.mfa.md

Республіка Молдова відкликає свого посла в Російській Федерації Андрія Негуцу.

Інформацію про це підтвердив радник з зв`язків з пресою Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Олександру Ройтман, повідомляє Укрінформ.

Про причини відкликання посла буде повідомлено додатково.

Раніше Надзвичайний і Повноважний посол РФ в Молдові Олег Васнецов був викликаний в Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції, де йому була вручена нота протесту в зв'язку з відмовою у доступі членів молдавської делегації до звільнених з афганського полону молдавських громадян.

У ноті, зокрема, підкреслюється, що влада РФ відмовляються також повідомити місцезнаходження молдавських пілотів і надати інформацію про стан їх здоров'я. МЗС Молдови заявило, що молдавська сторона залишає за собою право звернутися до міжнародних організацій в зв'язку з діями російської влади.

Посол Росії повідомив при цьому, що молдавські пілоти перебувають під заступництвом однієї з неурядових організацій, а уряд РФ не залучено до цього процесу.

Напередодні делегації Молдови, що перебуває в Москві для надання допомоги молдавським пілотам, було відмовлено в доступі до них.

Як відомо, в 2015 році на території Афганістану був збитий молдавський вертоліт. З трьох пілотів, що перебували на борту, один загинув, а двоє, які залишилися живими, потрапили в полон до афганських талібів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram