ГоловнаСвіт

Палата представників одностайно підтримала проект про заборону для США виходити з блоку НАТО

Проект забороняє главі держави використовувати для цієї мети державні кошти.

Палата представників одностайно підтримала проект про заборону для США виходити з блоку НАТО
Сенат США
Фото: en.wikipedia

Переважною більшістю голосів нижня палата американського парламенту прийняла законопроект, що забороняє президентові США Дональду Трампу використовувати державні кошти для виходу з Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє Defense News.

Обидві протиборчі партії продемонстрували одностайність - за законопроект "на захист НАТО" проголосували 357 членів Палати представників, проти - 22.

За інформацією на сайті Конгресу, проект представили в парламенті 17 січня. Уже 22 січня його винесли на голосування. Процедура його ухвалення зайняла рівно півгодини. Однак для того, щоб стати законом, проект повинен ще пройти голосування в Сенаті, а потім його має підписати президент.

Законопроект був внесений у нижню палату через день після того, як The New York Times опублікувала чергову статтю з витоками з табору Трампа. Цього разу в ній йшлося про бажання президента повернутися до ідеї виходу з НАТО.

За інформацією анонімних джерел, протягом 2018-го Трамп кілька разів приватно "заявляв про бажання вийти з НАТО", хоча офіційних таких заяв голова американської держави не робив. Влітку країни НАТО досягли домовленості наближати свої оборонні витрати до 2% ВВП протягом 10 років. Трамп наполягає, щоб до 2024 року вони становили "не менш ніж 2%".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram