>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російському власнику "Монако" висунули звинувачення в корупції

Риболовлєв був звільнений з-під варти під підписку про невиїзд.

Російському власнику "Монако" висунули звинувачення в корупції
Фото: www.vedomosti.ru

Російському мільярдерові Дмитру Риболовлєву, затриманому 6 листопада в Монако, висунуто звинувачення у справі про шахрайство, пов'язаній з відомим швейцарським арт-дилером Івом Був'є. Риболовлєв був звільнений з-під варти під підписку про невиїзд.

Про це в середу, 7 листопада, повідомила французька газета Nice-Matin, передає Німецька хвиля.

Видання не наводить конкретних пунктів звинувачення проти власника футбольного клубу "Монако", однак зазначає, що звинувачення пред'явлено за фактами корупції і торгівлі впливом. Крім Риболовлєва, звинувачення пред'явлено адвокату мільярдера Тетяні Бершеді, а також дружині та синові колишнього міністра юстиції Монако Філіпа Нарміно - Христині й Антуану Нарміно.

Російський бізнесмен, статки якого журнал Forbes оцінює на 6,8 млрд доларів, разом з іншими фігурантами був допитаний і 7 листопада звільнений під судовий контроль, який включає обмеження на переміщення і зобов'язання регулярно відмічатися в поліції.

За повідомленням газети Monaco-Matin, органи юстиції також затримали "майже всю колишню верхівку судового апарату" князівства. Ці люди перебувають під вартою в Монако й Ніцці. Міністр юстиції Монако Нарміно склав свої повноваження восени 2017 року після повідомлень про те, що він міг впливати на хід судового розгляду між Риболовлєвим і Був'є.

Тяганина між російським бізнесменом та Івом Був'є почалася 2015 року. Риболовлєв звинуватив арт-дилера в завищенні цін на 37 картин, зокрема авторства Пікассо, Модільяні, Ротко і Моне. За твердженням російського бізнесмена, це дало змогу швейцарцю додатково отримати один мільярд доларів.

У жовтні Риболовлєв відкрив новий судовий фронт у конфлікті з Був'є, звинувативши аукціонний будинок Sotheby's у сприянні Був'є в провертанні за його рахунок "найбільшого в історії акту шахрайства з творами мистецтва".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram