ГоловнаСвіт

В італійській Генуї обвалився автомобільний міст - 35 загиблих (оновлено)

Упав цілий проліт завдовжки близько двохсот метрів.

На півночі Італії обвалився автомобільний міст. Під час обвалення на мосту перебували автомобілі. Інформації про постраждалих поки що не надходило, пише Mirror.

На місце події прибули команди рятувальників, медики та правоохоронці. Екстрені служби намагаються евакуювати застряглих людей. Імовірно, через обвалення моста впали декілька автомобілів.

 

Рух по мосту тимчасово зупинено. У результаті обвалення біля мосту відсутній проліт завдовжки близько сотні метрів. Причини обвалення з'ясовують.

Оновлення. Місцева влада повідомляє, що на тій частині моста, що обвалилася, в момент катастрофи перебувало 8-9 автомобілів. Кількість людей у них невідома. Поки що рятувальникам удалося дістати одного постраждалого з-під уламків.

Також повідомляють, що обвалення могло статися через підмивання опор: у регіоні декілька днів йдуть дощі.

Станом на 15:00 відомо про 11 загиблих, серед яких дитина. Ще п'ять осіб вижили, вони в лікарні з важкими травмами, повідомляє Il fatto quotidiano.  

Оновлення 16:40. Рятувальники витягли з-під завалів тіла 22 загиблих. La republica веде пряму трансляцію з місця рятувальних робіт: 

  

Оновлення 18:20. Офіційно підтверджена загибель 35 людей. Ще 14 людей рятувальники дістали з-під завалів живими, п'ятеро із врятованих - у важкому стані. На момент аварії мосту на обваленій ділянці перебували близько 30 легкових автомобілів і три вантажівки. Деякі машини впали у річку, інші застрягли в зруйнованих конструкціях. Пошукова операція триває.

Серед причин катастрофи розглядають кілька: це і сильна злива, що підмила опори, і влучання блискавки в опору, і зношеність залізобетонних конструкцій.

Міністерство транспорту Італії подасть цивільний позов у суд проти Autostrade per l'italia - компанії-оператора мосту, заявив міністр транспорту Італії Даніло Тонінеллі.

За його словами, саме Autostrade відповідає за ремонтні роботи на мосту. "Якщо є відповідальні люди, вони повинні будуть заплатити", - сказав міністр.

Міст ремонтували протягом останніх трьох років, зокрема зміцнювали основні опори.

Нагадаємо, минулого тижня неподалік від аеропорту в італійському місті Болонья вибухнула вантажівка з легкозаймистим вантажем. Вогонь від вибуху перекинувся на інші автомобілі, в результаті катастрофи загинули понад 80 осіб.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram