ГоловнаСвіт

Спікер Держдуми заявив, що в Росії можуть скасувати державні пенсії

"Пенсійна система має дефіцит, у ній ось така діра".

Спікер Держдуми заявив, що в Росії можуть скасувати державні пенсії
Вячеслав Володин
Фото: Д.Гришкин/www.vedomosti.ru

Спікер Державної думи РФ В'ячеслав Володін заявив, що в Росії можуть скасувати державні пенсії.

Як повідомляє портал FreeNews-Volga, про це він сказав на зустрічі з мешканцями Саратова.

Одна з жінок, які прийшли до Володіна, поскаржилася на низьку пенсію і сказала, що в разі підвищення пенсійного віку, ані її ровесники, ані їхні онуки до пенсії просто не доживуть. Спікер Держдуми відповів, що для збільшення терміну життя є спортмайданчики, а потім сказав, що пенсії взагалі можуть бути скасовані.

"У нас з вами пенсійна система державна має дефіцит, у ній ось така діра, і за рахунок бюджету її наповнюють. Будуть у нас далі державні пенсії чи ні, це теж питання, оскільки бюджет став дефіцитним", - заявив голова Держдуми.

Нагадаємо, що з 2019 року в Росії починається поступове підвищення віку виходу на пенсію - до 65 років для чоловіків у 2028 році і до 63 року для жінок у 2034 році.

Також зазначимо, що в Україні підвищення віку виходу на пенсію введено через підвищення страхового стажу. Пенсійна реформа, яка набула чинності в жовтні 2017 року, передбачає, що для виходу на пенсію в 60 років на 1 січня 2018 року необхідно мати 25 років страхового стажу. Щороку ця вимога збільшуватиметься на 12 місяців до досягнення 35 років у 2028 році.   

Ті, у кого не буде достатнього стажу, залишаться без пенсії до 63 років або навіть до 65 років.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram