ГоловнаСвіт

Лідер більшості в Сенаті США закликав до нових санкцій проти Росії

У Сенаті вважають, що Трамп "помиляється в оцінці Путіна".

Лідер більшості в Сенаті США закликав до нових санкцій проти Росії
Фото: EPA/UPG

Лідер більшості в Сенаті США Мітч Макконел закликав два основні комітети Сенату провести слухання про можливість введення нових санкцій щодо Росії, щоб запобігти втручанню Кремля у майбутні американські вибори.

Про це повідомляє Голос Америки.

Мітч Макконел звернувся до керівництва комітету закордонних справ і банківського комітету з проханням "сприяти зусиллям Конгресу з формування відповіді державного рівня на втручання Росії або будь-якої іншої країни у наші вибори в 2018 році".

Також сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що, на його думку, президент США помиляється в оцінці Путіна.

"Гадаю, необхідно, щоб він (Трамп - ред.) зрозумів, що помиляється в оцінці Путіна. Я не думаю, що він підготовлений настільки, наскільки повинно бути", - заявив Грем.

Водночас ще вчора Дональд Трамп заявив, що, на його думку, Росія більше не загрожує США. На запитання про те, чи продовжує Росія бути загрозою для США, Трамп заявив: "ні".

Така позиція не відповідає інформації американської розвідки, згідно з якою Росія продовжує втручатися в американську виборчу систему.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США готує законопроект про автоматичне запровадження санкцій за втручання у вибори.

Нагадаємо, згідно із доповіддю ЦРУ, частина якої була опублікована в травні, Кремль втручався в перебіг президентських виборів у США в 2016 році. Російські хакери здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також під час виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Трампа. 13 липня міністерство юстиції США звинуватило 12 співробітників російської розвідки у втручанні у вибори.

16 липня під час зустрічі в Гельсінкі з Путіним Трамп порушив це питання. Незважаючи на докази, Путін знову заперечував втручання Росії в американські вибори. Він заявив, що готовий сприяти в розслідуванні. Натомість Путін зажадав, щоб російські слідчі змогли допитати американців, яких Москва вважає фігурантами справи Hermitage Capital, а також колишнього посла в РФ Майкла Макфола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram