ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що Третя світова може початися через Чорногорію

Президент США не впевнений, що наймолодшого члена НАТО варто захищати від зовнішніх загроз.

Президент США Дональд Трамп висловив сумнів у необхідності захищати Чорногорію, яка є членом НАТО, заявивши, що ця країна може призвести до початку Третьої світової війни.

В інтерв'ю Трампа на телеканалі Fox News, яке вийшло в ефір увечері у вівторок, 17 липня, ведучий запитав президента США: "Чому мій син повинен їхати в Чорногорію і захищати її від атак?". На що Трамп відповів, що у нього таке ж запитання.

"Чорногорія - маленька країна з дуже сильними людьми. Вони дуже агресивні люди, вони можуть стати агресивними і - вітаю - ми отримаємо Третю світову війну", - сказав Трамп.

Інтерв'ю відбулося після повернення Трампа у США з Європи, де він брав участь у саміті НАТО і зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним.

Сенатор США Джон Маккейн, який раніше закликав Трампа "бути з Путіним жорсткішим", назвав зустріч президентів "трагічною помилкою" і новим падінням для США. А екс-глава ЦРУ Джон Бреннан звинуватив Трампа у зраді.

Нагадаємо, Чорногорія вступила в НАТО 5 червня 2017 року, ставши наймолодшою учасницею Альянсу. Її оборонні витрати в 2017 році, згідно з відкритими джерелами, становили 66 млн євро, тобто 1,66% ВВП країни. Цільовий показник витрат на оборону НАТО до 2024 року був визначений на рівні двох відсотків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram