ГоловнаСвіт

У Шотландії затримали парапланериста, що пролетів над Трампом з плакатом

Поліція відкрила кримінальну справу, оскільки були порушені правила безпеки.

У Шотландії затримали парапланериста, що пролетів над Трампом з плакатом
Фото: Скриншот видео

У Шотландії затримали 55-річного чоловіка, який пролетів на параплані біля поля для гольфу, де грав президент США Дональд Трамп.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на шотландську поліцію.

Зазначається, що активіст Greenpeace, всупереч забороні на польоти, пролетів на параглайдері під вікнами резиденції на території гольф-клубу, де проводить вихідні Трамп.

До параглайдера було прикріплено напис "Trump: Well below par", який можна перекласти як "Трамп - дуже поганий гравець". В організації Greenpeace пояснили, що акція проведена на знак протесту проти міграційної екологічної політики президента США.

Поліція повідомила, що відкрила кримінальну справу, оскільки були порушені правила безпеки. У Greenpeace же заявляють, що поліцію попереджали про проведення акції.

Нагадаємо, Трамп вирушив до Шотландії на завершення офіційної частини свого візиту до Великобританії, під час якого він зустрівся з прем'єр-міністром Терезою Мей і королевою Єлизаветою II.

Візит президента США супроводжується масовими акціями протесту. У Лондоні, наприклад, в небо запустили гігантську надувну кулю "малюк Трамп".

З Шотландії президент США вирушить в Гельсінкі, де в понеділок зустрінеться з Володимиром Путіним. У неділю в столиці Фінляндії почалися акції як на підтримку, так і проти цієї зустрічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram