ГоловнаСвіт

Сенат Канади легалізував марихуану (оновлено)

Використання марихуани буде легалізовано по всій країні, починаючи з 17 жовтня.

Сенат Канади легалізував марихуану (оновлено)
Фото: russianweek.ca

Сенатори Канади проголосували за прийняття законопроекту федерального уряду, який легалізує рекреаційну марихуану. Про це повідомляє телеканал CBC.

За легалізацію проголосували 52 сенатори, 29 виступили проти, ще двоє утрималися від голосування. Вжиті заходи набудуть чинності протягом 8-12 тижнів.

"Ми щойно стали свідками історичного голосування в Канаді. Це кінець 90-літньої заборони. Трансформативна соціальна політика, я думаю, стала сміливим кроком з боку уряду", - сказав сенатор Тоні Дін, який представив законопроект у Сенаті.

Він зазначив, що нелегальний ринок марихуани в Канаді зараз оцінюється в 7 млн доларів.

Сенатор зазначив, що спочатку уряд планував, що законопроект приймуть обидві палати парламенту вчасно, щоб роздрібні продажі почалися з 1 липня. Цю часову шкалу посунули після того, як Сенат попросив більше часу для розгляду законопроекту. Тепер, коли законопроект пройшов, прем'єр-міністру Джастіну Трюдо і його кабінету необхідно обрати фактичну дату, коли легалізація рекреаційної марихуани стане законом країни.

Сам Трюдо у Твіттері опублікував пост на підтримку прийнятого документа, кажучи про те, що шляхом легалізації країна ускладнює життя наркоторговцям, а також обмежує доступ до наркотику дітей і підлітків.

Оновлення. Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що використання марихуани буде легалізовано по всій країні, починаючи з 17 жовтня, повідомляє Радіо Свобода.

Канада стане найрозвиненішою країною, яка легалізує використання марихуани по всій країні.

Допустимий вік у Канаді для використання марихуани буде 18 або 19 років залежно від провінції

Нагадаємо, в Києві на останній марш за легалізацію легких наркотиків вийшли близько 200 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram