ГоловнаСвіт

Казахстан зібрався "підкорити півсвіту м'ясом" за методом Чингісхана

"Чингісхан підкорив своїм військом півсвіту. Ми підкоримо м'ясом й іншою сільгосппродукцією".

Казахстан зібрався "підкорити півсвіту м'ясом" за методом Чингісхана
Фото: EPA/UPG

Перший заступник міністра сільського господарства Казахстану Арман Євнієв заявив, що країна планує експансію на м'ясних ринках за "методом Чингісхана", пише місцеве видання "Власть".

"Засновником проектного менеджменту можна назвати Чингісхана. За панування Чингісхана всі війська були розділені на праве ліве і центральне крило. Кожне крило і собі поділялося на тумени, що складаються з 10 тисяч, їх очолювали туменбаси. Кожному туменбаси підпорядковувалися мінбаси, у яких у підпорядкуванні була тисяча осіб, їм підпорядковувалися жузбаси, в підпорядкуванні яких було по сто осіб. Жузбаси підпорядковувалися онбаси. Таким чином Чингісхан, використовуючи такий підхід управління, підкорив своїм військом півсвіту. Ми підкоримо м'ясом й іншою сільгосппродукцією", - сказав Євнієв на засіданні місцевого уряду.

Він пояснив, що реалізація програми розвитку агропромислового комплексу Казахстану на 2017-2021 роки буде йти від центрального рівня на районний, а потім на рівень сільських округів.

"Ми будемо знати всіх учасників програми, заступників акимів області, району. Господарем проекту буде фермер. Ми будемо працювати з кожним, кожен буде відповідальний за свою частину", - пояснив він.

"Ви згадали військо Чингісхана, аби ми не налякали сусідів", - розсміявся у відповідь на його слова прем'єр-міністр Бакитжан Сагінтаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram