>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Вартість ЧС-2018 у Росії оцінили на $14,2 млрд

Колишній рекорд належав чемпіонату в Бразилії, де влада витратила $11,6 млрд.

Вартість ЧС-2018 у Росії оцінили на $14,2 млрд
Фото: EPA/UPG

Чемпіонат світу з футболу в Росії стане найдорожчим в історії. З урахуванням витрат регіонів загальний бюджет першості перевищить $14,2 млрд, підрахувало видання РБК. Колишній рекорд належав попередньому чемпіонату - в Бразилії в 2014 році, де влада витратила $11,6 млрд.

У 2009 році під час подачі заявки на проведення чемпіонату світу, російська влада планувала витратити на підготовку менш ніж $10 млрд.

При цьому побудувати всі об'єкти, які планували до ЧС, Росія не зуміла.

Спочатку матчі чемпіонату світу повинні були приймати 16 стадіонів у 14 містах. Однак в остаточно затвердженому плані їх число скоротилося до 12 (у тому числі шість повністю нових) в 11 містах. Зокрема, було вирішено відмовитися від будівництва арени в Московській області та реконструкції стадіону в Ярославлі.

Також не реалізували проект швидкісного залізничного сполучення між Москвою і Сочі, будівництво високошвидкісної залізничної лінії, призначеної для міжнародних поїздок у країни ЄС, створення прямої залізничної лінії Москва - Відень з широкою колією. Було також обіцяно, що всі аеропорти в містах, що приймають ЧС, отримають залізничний зв'язок з центрами цих міст за типом аероекспреса в Москві. Заявлено було і масштабне використання для перевезення вболівальників річкового транспорту в Волзькому секторі ЧС (Волгоград, Казань, Самара, Саранськ).

Не вдалося побудувати вчасно новий термінал у московському аеропорту "Домодєдово" і нову злітно-посадкову смугу в "Шереметьєво".

З 62 готелів, запланованих до будівництва в 2013 році, коли затверджували програму підготовки до проведення ЧС, було побудовано лише 19. Не побудували також окремого міжнародного мовного центру, його було вирішено розмістити в існуючому комплексі "Крокус Експо".

Нагадаємо, фінальна частина чемпіонату світу з футболу пройде в Росії з 14 червня по 15 липня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram