ГоловнаСвіт

Голова Пентагону: Росія захоплена гонкою озброєнь "сама із собою"

Джеймс Меттіс прокоментував частину послання Путіна.

Голова Пентагону: Росія захоплена гонкою озброєнь "сама із собою"
Фото: EPA/UPG

Голова Пентагону Джеймс Меттіс сказав про частину промови президента Росії Володимира Путіна перед Федеральними зборами, присвячену новому озброєнню, "розчаровує, але не дивує".

Про це пише  The Washington Post.

Він зазначив, що, незалежно від того, "скільки грошей вона (влада РФ, - ред.) хоче вкласти в цю гонку озброєнь із самою собою", стратегічний план Пентагону залишається колишнім - спрямованим на протидію Москві.

"Врешті-решт, вони можуть витратити на це все гроші. Це не змінює мій стратегічний розрахунок. Я просто припустив, що все це буде коштувати великих витрат для росіян", - додав Меттіс.

Нагадаємо, 1 березня Путін виступив з посланням до парламенту РФ, у якому повідомив про успішне випробування нової крилатої ракети з енергетичною ядерною установкою. За його словами, нова ракета має "необмежений радіус дії і непередбачувану траєкторію польоту" і не має аналогів у світі. Він також заявив, що нова російська зброя робить розширення НАТО безглуздим.

Спецпредставник Держдепу США у справах України Курт Волкер вважає, що заяви Путіна про нові ракети пов'язані з наближенням виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram