ГоловнаСвіт

Депутати Бундестагу зажадали від уряду ФРН пояснень у зв'язку з атаками російських хакерів

Німецькі депутати обговорять злом мережі уряду ФРН.

Депутати Бундестагу зажадали від уряду ФРН пояснень у зв'язку з атаками російських хакерів
Бундестаг

У Бундестазі відбудеться спеціальне засідання профільного комітету, присвячене злому мережі уряду Німеччини.

Про це повідомляє DW

За даними джерел агентства, хакерська атака тривала до 28 лютого.

"Успішна кібератака чітко вказує, що цифрові мережі уряду недостатньо захищені. Оскільки ці надважливі дані, така ситуація є неприйнятною", - наголосив представник комітету Мануель Геферлін (Manuel Höferlin).

На зборах очікують представників міністерств внутрішніх справ, оборони і закордонних справ ФРН, а також держслужб з питань цифрової безпеки, які повинні дати депутатам роз'яснення.

Спікер з питань IT фракції соціал-демократів Йенс Ціммерманн (Jens Zimmermann) у Twitter закликав федеральний уряд надати Бундестагу повну інформацію з приводу кібератак. З аналогічним закликом виступили й у фракції Зелених. Заступник голови останньої Костянтин фон Нотц (Konstantin von Notz) очікує, що уряд роз'яснить, які дані виявилися під атакою і "наскільки погана ситуація з IT-безпекою в країні".

Як стало відомо напередодні, хакери APT28 проникли у так звану "Інформаційну мережу Берлін-Бонн" (IVBB), використовувану Відомством федерального канцлера Німеччини, федеральними міністерствами і службами безпеки, а також Бундестагом і Бундесратом. Сервери, на які здійснена атака, вважалися особливо надійно захищеними від нападів ззовні.

IT-експерти країн Заходу пов'язують угруповання APT28 з Росією, але однозначних доказів "російського сліду", як і у випадку кібератак, поки що немає. Хакерська група APT28, також відома як Fancy Bears, здійснює кібератаки на державні, інформаційні, військові й інші структури країн. Групу підозрюють, зокрема, в здійсненні масштабної атаки на внутрішню мережу Бундестагу в травні 2015 року. Тоді зловмисники отримали доступ до 14 серверів, серед яких був і головний сервер системи з усіма даними для доступу до внутрішньої мережі парламенту. Німецькі спецслужби виходять з того, що за атакою стоять хакери, пов'язані з урядовими структурами Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram