ГоловнаСвіт

У нападника на журналістку "Ехо Москви" діагностували шизофренію

Він може уникнути кримінальної відповідальності та відправитися на примусове лікування.

У нападника на журналістку "Ехо Москви" діагностували шизофренію
Фото: Виталий Рувинский

У Бориса Грици, обвинуваченого в нападі на журналістку "Ехо Москви" Тетяну Фельгенгауер, лікарі діагностували параноїдну шизофренію, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Цей діагноз може привести до того, що обвинувачений уникне кримінальної відповідальності і відправиться на примусове лікування, але сама Фельгенгауер не заперечує.

"У мене був доступ до висновків експертизи, там написано, що йому (Гриці - ред.) рекомендовано примусове лікування, тому що він не в змозі адекватно сприймати обставини справи й давати показання в суді", - сказала журналістка.

Фельгенгауер додала, що на повторній експертизі Грица наполягати не буде.

"Мені важливо знати, що цю людину ізольовано, і більше нікого не спробує вбити. Де він буде ізольований, вирішить суд. У мене немає ніякого бажання, щоб цю людину до кінця своїх днів було ув'язнено. Мені важливо, щоб він ніж більше в руки не взяв", - пояснила журналістка.

Напад на Фельгенгауер було скоєно вдень 23 жовтня. За версією слідства, Борис Грица пирснув газом в очі охоронцеві на вході в будівлю, де міститься редакція "Еха", а потім піднявся в саму редакцію та вдарив журналістку ножем в горло.

Нападника скрутили охоронці "Еха Москви" і передали поліції. Тетяну Фельгенгауер відвезли в лікарню і прооперували. Отримане поранення лікарі оцінювали як серйозне. За фактом нападу на Фельгенгауер порушено справу про замах на вбивство, за якою Гриці загрожує від шести до 15 років позбавлення волі.

Журналісти виявили онлайн-щоденник, який нібито належить підозрюваному в нападі на Фельгенгауер. В тому числі, автор писав, що його "вже нудить" від журналістки. За його словами, Фельгенгауер його "телепатично" переслідувала.

За підсумками психолого-психіатричної експертизи Грицу визнано осудним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram