ГоловнаСвіт

Кадирова заблокували в Instagram і Facebook

Чеченський лідер підпав під санкції США.

Кадирова заблокували в Instagram і Facebook
Фото: Global Look Press

Уночі проти 23 грудня акаунти глави Чечні Рамзана Кадирова були видалені з Instagram і Facebook, після чого він оголосив про запуск чеченської соцмережі під назвою Mylistory.

Як повідомляє видання TJ, це клон інстаграму, доступний в App Store і Google Play. Розробником зазначено Магомеда Есханова. Зовні додаток має вигляд повної копії старої версії Інстаграму в золотому кольорі та з тим самим шрифтом у логотипі. Немає "Історій" і не можна поділитися посиланням на публікацію, зате залишилися функції коментування, позначення друзів і надсилання публікацій в особисті повідомлення.

Кадиров зареєстрував там свій акаунт під тим самим ніком, що й в інстаграмі. Також у нього є акаунти в "ВКонтакті", твітері й телеграмі.

Нагадаємо, що Кадиров підпав під американські санкції в рамках "закону Магнітського".

Американська влада вважає Кадирова відповідальним за "вбивства, тортури та інші масштабні порушення прав людини". Адміністрація Кадирова, йдеться в заяві Мінфіну США, пов'язана зі зникненнями та вбивствами, а один з політичних опонентів Кадирова "як вважається, був убитий за наказом Кадирова" після того, як розповів про тортури, зокрема вчинені персонально Кадировим. 

Кадиров також перебуває під санкціями Євросоюзу з 2014 року за дії, які загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram