ГоловнаСвіт

Влада Іраку вирішила заарештувати "другу людину" в керівництві курдів

Курдська чиновник назвав "окупаційними силами" поліцію і армію Іраку.

Влада Іраку вирішила заарештувати "другу людину" в керівництві курдів
Фото: goodvin.info

Іракський суд виніс рішення заарештувати віце-президента Курдської регіональної адміністрації (Краі) Косрета Расула, який назвав іракські сили безпеки "окупаційними".

Про це повідомляє агентство "Анадолу"

Як повідомив представник Вищої судового управління Іраку Абдусеттар Байрактар, Расул, назвавши "окупаційними силами" поліцію і армію Іраку, які діють в Киркуці, порушив статтю 226 іракського КК.

Іракська армія, федеральна поліція і ополченці "Хашді Шабі" раніше приступили до операції зі встановлення контролю над Кіркуком й іншими спірними територіями. Раніше ці території контролювали сили пешмерга, що підкоряються Курдській регіональній адміністрації Іраку (краі).

Як відомо, 25 вересня всупереч забороні центрального уряду в Багдаді відбувся референдум про незалежність Іракського Курдистану, на якому "за" висловилися близько 93% його учасників. Не тільки центральна влада Іраку, але Іран і Туреччина, які мають значні курдські меншини і побоюються наростання сепаратистських настроїв серед місцевих курдів, різко розкритикували референдум щодо незалежності іракських курдів.

Тегеран зупинив авіарейси в і з курдського регіону і провів військові навчання поблизу курдського кордону. Туреччина також закрила небо для Іракського Курдистану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram