ГоловнаСвіт

Роман Абрамович і Дарія Жукова оголосили про розлучення

Шлюб тривав 10 років.

Роман Абрамович і Дарія Жукова оголосили про розлучення
Фото: Novayagazeta-ug.ru

Російський мільярдер Роман Абрамович і його дружина Дарія Жукова оголосили про розлучення.

"Після 10 років спільного життя ми прийняли нелегке рішення розлучитися, але залишаємося близькими друзями, батьками двох чудових дітей і партнерами в проектах, які починали і розвивали разом", - йдеться у спільній заяві пари, пише Бі-бі-сі.

У заяві також наголошено, що Абрамович і Жукова мають намір спільно виховувати дітей (7-річного Аарона-Олександра і 4-річну Лею) і продовжувати роботу як співзасновники Музею сучасного мистецтва "Гараж" у Москві і культурного центру на острові Нова Голландія в Санкт-Петербурзі.

Чи перебувала пара в офіційному шлюбі, достеменно невідомо. У 2015 році британська газета Times писала про "таємне весілля" Абрамовича і Жукової, що відбулося "шість років тому".

Абрамович познайомився з Жуковою у 2005 році. Дарії Жуковій, доньці російського нафтового магната Олександра Жукова, тоді було 23 роки. Абрамович у той час був одружений з Іриною Маландіною. У цьому шлюбі, другому за рахунком в Абрамовича, який тривав 16 років, народилося п'ятеро дітей.

Про розлучення Абрамовича з Маландіною було оголошено в березні 2007 року. За даними Forbes, після розлучення Маландіна отримала 300 млн доларів, маєток в графстві Вест-Сассекс, дві лондонські квартири, замок у Франції Сhateau de la Croe і можливість користуватися приватним літаком і яхтою Абрамовича.

За оцінками експертів журналу Forbes, статок 50-річного Романа Абрамовича на цей момент становить 9,2 млрд доларів. Він займає 139-й рядок у списку найбагатших людей планети і 12-те місце в рейтингу найбагатших росіян.

Абрамович володіє англійським футбольним клубом Челсі, 31% металургійної компанії Evraz і 24% російського Первого канала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram