ГоловнаСвіт

Пентагон відправить в Афганістан ще 4 тисячі солдатів

Міноборони Афганістану "підтримало" рішення США посилити військову присутність у країні.

Пентагон відправить в Афганістан ще 4 тисячі солдатів
Фото: EPA/UPG

Пентагон ухвалив рішення відправити ще чотири тисячі військовослужбовців у Афганістан, щоб переламати ситуацію в боротьбі з ісламістським рухом "Талібан".

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на джерело в адміністрації Трампа.

За словами співрозмовника агентства, основна частина контингенту консультуватиме і навчатиме афганські сили, незначна частина - проводитиме антитерористичні операції проти талібів і "Ісламської держави". "Міністр оборони оголосить про своє рішення вже наступного тижня", - зазначило джерело агентства.

Як повідомляли напередодні, президент США Дональд Трамп дозволив Пентагону самостійно встановлювати рівень військової присутності в Афганістані.

Даулат Вазірі, спікер Міноборони Афганістану, заявив, що його відомство "підтримує" рішення США про відправку більшого числа солдатів, щоб "закінчити цю війну разом з НАТО".

На цей момент 8500 американських солдатів перебувають в Афганістані. З 2001 року в цій країні загинули 2400 американських військових.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані 1994 року. З 1996 по 2001 правив країною, у 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Осамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram