ГоловнаСвіт

У США пограбували власника найбільшої колекції, присвяченої "Зоряним війнам"

З колекції зникло до 130 примірників вартістю $200 тис.

У США пограбували власника найбільшої колекції, присвяченої  "Зоряним війнам"
Фото: www.starwars.com

Власник найбільшої колекції трофеїв із "Зоряних воєн" заявив, що його пограбував один із близьких друзів.

Про це пише The Guardian.

Стів Сансвіт, керуючий ранчо "Обі-Ван" (музей, присвячений кіносазі) в Петалумі, Каліфорнія, повідомив, що з 2015 по 2016 рік з його колекції зникло від 120 до 130 примірників вартістю $200 тис.

Сансвіт стверджує, що за пограбуванням стоїть його колишній друг, 45-річний Карл Едвард Каннінгем зі штату Джорджія, який нерідко бував у нього вдома. Багато з колекційних предметів Каннінгем перепродав, про що Зак Тан - один з торговців такими речами - повідомив колекціонеру трофеїв із "Зоряних воєн" Філіпу Вайсу. У підсумку Вайс дійшов висновку, що фігурки були вкрадені з ранчо "Обі-Ван" Сансвіта.

У зв'язку з крадіжкою Сансвіт закликає всіх фанатів кіноепопеї допомогти йому повернути колекційні предмети. Він опублікував повідомлення з деталями злочину на своєму сайті і просить звертатися до нього з приводу зниклих речей на email [email protected].

Актор Марк Гемілл, який прославився своєю роллю джедая Люка Скайвокера в кіноепопеї "Зоряні війни", у своєму Twitter закликав Сансвіта опублікувати список зниклих речей, щоб "захистити потенційних жертв від придбання товарів.

Колекція Сансвіта налічує понад 300 тис. предметів, що якось пов'язані з фільмом. Це костюми, фігурки, копії космічних кораблів і іншої атрибутики "Зоряних воєн".

Нагадаємо, що наприкінці квітня стала відома дата виходу дев'ятого епізоду "Зоряних воєн". Фільм стане заключним у третій трилогії, його назва поки що невідома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram