ГоловнаСвіт

Кількість жертв хіматаки в Сирії зросла до 100

Хімічну атаку на місто Хан-Шейхун здійснили з повітря.

Кількість жертв хіматаки в Сирії зросла до 100
Фото: EPA/UPG

Станом на другу половину дня 4 квітня число жертв газової атаки в місті Хан-Шейхун, провінція Ідліб в Сирії, досягла щонайменше 100 осіб. Ще 400 осіб постраждали, повідомляє DW.

Такі дані оприлюднив Союз організацій з надання медичної допомоги - коаліція міжнародних організацій, яка підтримує сирійські госпіталі і частково базується в Парижі.

Слідча комісія ООН щодо Сирії у вівторок почала розслідування хімічної атаки і повідомлень про атаку на медичний заклад, в якому надавали допомогу постраждалим.

"Відомості про атаку з можливим застосуванням хімічної зброї викликають величезне занепокоєння. Комісія зараз розслідує обставини навколо цієї атаки, включаючи ймовірне застосування хімічної зброї", - йдеться в заяві експертів ООН, яку цитує інформагентство AFP.

Використання хімічної зброї та будь-яких навмисних ударів по медичних закладах прирівнюються до військових злочинів і серйозних порушень прав людини, йдеться в заяві комісії.

Хімічну атаку на сирійське місто здійснили з повітря, заявив спеціальний представник ООН щодо Сирії Ендрю де Містура у вівторок на конференції щодо Сирії в Брюсселі. Він повідомив, що ситуацію обговорять на засіданні Ради безпеки ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram