ГоловнаСвіт
Спецтема

У Греції зріс ПДВ на продукти харчування

Від початку серпня у Греції подорожчає громадський транспорт

У Греції зріс ПДВ на продукти харчування

Уряд Греції підвищив податок на додану вартість (ПДВ) на продукти харчування та низку послуг в рамках угоди з міжнародними кредиторами.

Про це повідомляє Associated Press.

Податок збільшено для базових продуктів: м'яса, солі, рослинної олії, оцту і какао. Ставка зросла з 13% до 23%. Крім того, це торкнулося квітів, дров для розпалювання, добрив і засобів для боротьби зі шкідниками.

ПДВ підвищили і для похоронних послуг, для ресторанів, кафе, таксі та освітніх установ (зокрема, для мовних курсів).

Очікується, що на початку серпня в Греції подорожчає громадський транспорт. У 2005 році ПДВ на продукти харчування в Греції становив 8%. Відтоді його підвищували кілька разів.

У Греції після тритижневих канікул відкрилися банки

Підвищення податків - одна з умов, ґрунтуючись на якій Євросоюз схвалив пакет фінансової підтримки Греції. Афіни повинні ввести в країні режим економії, щоб отримати гроші. Очікується, що обсяг допомоги становитиме €86 млрд протягом трьох років.

16 липня грецький парламент схвалив законопроект про економічні реформи. При цьому 5 липня на референдумі 61,31% греків проголосували проти режиму жорсткої економії.

ПДВ - непрямий податок, який стягується державою з компаній (магазинів, організацій громадського харчування і так далі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram