ГоловнаСвіт

Мітт Ромні оприлюднив декларацію про доходи

Дохід кандидата в президенти становить 13 млн дол.

Мітт Ромні оприлюднив декларацію про доходи

Кандидат на посаду президента США Мітт Ромні оприлюднив декларацію про доходи, згідно з якою його дохід 2011 року становив 13 млн дол., із яких заплачено 1,9 млн дол. податків.

Податкові декларації Ромні та його дружини опублікував передвиборний штаб кандидата на його офіційному сайті.

Окрім того, повідомляють, що Ромні планує найближчим часом оприлюднити фінансовий звіт, який демонструє, що з 1989-го по 2009 рік він справно платив податки за середньою ставкою 20,2%, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Публікація декларацій відбулася після того, як із табору демократів посипалися звинувачення в тому, що Ромні вже кілька років не платив податків. Ромні опублікував декларацію про сплату податків за 2010-2011 рр. Також опубліковано лист аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers, що представляє інтереси Ромні, й інформацію про податкові виплати Ромні протягом 1990-2009 рр.

Податкова ставка Мітта Ромні становила 14,1%, що менше, ніж ставка, за якою розраховують свої податкові платежі чимало американців. Однак значну частину свого доходу Ромні отримав від інвестицій, які у США обкладають меншими податками, ніж зарплати найманих працівників. Також повідомляють, що протягом 2010-2011 рр. Ромні пожертвував на благодійність понад 7 млн дол. 

Нагадаємо, головний суперник Ромні на виборах демократ Обама заробив 2011 року близько 790 тис. дол., із яких сплатив до бюджету 162 тис. дол. податків за ставкою 20,5%. Доходи президента торік різко скоротилися: 2010 року вони становили 1,7 млн дол., рік перед тим - 5,5 млн дол.

Нагадаємо, раніше виборчий штаб Барака Обами вимагав від Мітта Ромні оприлюднити дані про податкові виплати за останні 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram