ГоловнаТехнології

Tesla презентувала електричний пікап у ретрофутуристичному стилі

Його вартість складе від 39,9 до 69,9 тисячі доларів.

Tesla презентувала електричний пікап у ретрофутуристичному стилі
Tesla Cybertruck
Фото: tesla.com

Компанія Tesla 21 листопада презентувала електричний пікап Cybertruck, виконаний у ретрофутуристичному стилі. Його старша версія матиме три електродвигуни, а одного заряду вистачить на 805 кілометрів, пише N+1.

Розганятися автомобіль зможе до 96,6 км/год за 2,9 секунди. Спочатку Tesla випускала легковики і кросовери, але пізніше почала розробляти електровантажівки і спорткари. За словами засновника компанії Ілона Маска, проєкт електропікапа розроблявся ще з 2010 року.

Cybertruck виконано в так званому ретрофутуристичному дизайні. Кузов виготовлено зі сталі і, за словами творців, зможе витримати влучення кулі калібру 9 мм. Також машина оснащена адаптивною пневматичною підвіскою і круїз-контролем Autopilot.

Вартість авто складе 39,9, 49,9 і 69,9 тисяч доларів, залежності від версії. Виробництво почнеться наприкінці 2021 року.

Електропікап Tesla
Фото: tesla.com
Електропікап Tesla

Нагадаємо, в березні 2019 року Tesla прийняла рішення закрити всі магазини і повністю перейти на онлайнові продажі, щоб знизити ціну Model 3 (позиціонується як найдоступніший автомобіль у своїй лінійці) до обіцяних $35 тис.

Закриття магазинів дозволить знизити вартість автомобілів у середньому на 6%, підрахували в Tesla.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram