>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Манчестер Сіті" на два сезони виключено з єврокубків

Олександр Зінченко на 2 роки може залишитися без Ліги чемпіонів.

"Манчестер Сіті" на два сезони виключено з єврокубків
Фото: УЕФА

"Манчестер Сіті" виключений на 2 наступних сезони (2020/21 і 2021/22) від участі в єврокубках.

Таке рішення ухвалила незалежна Судова палата органу фінансового контролю клубів УЄФА (CFCB) після тривалого розслідування.

Також на клуб накладено штраф у розмірі 30 млн євро, повідомляється на офіційному сайті організації.

Санкції накладені після того, як було встановлено, що клуб порушив правила ліцензування, а також фінансового фейр-плей, завищуючи свої спонсорські доходи в звітах, наданих між 2012 і 2016 роками.

Також "городяни" ввели в оману УЄФА і не співпрацювали з представниками Судової палати в розслідуванні справи.

Відповідне рішення Судової палати "Манчестер Сіті" може оскаржити в Спортивному арбітражному суді (CAS) в Лозанні. Якщо клуб скористається цим, то повний текст рішення Судової палати не буде публікуватися до остаточного рішення CAS.

УЄФА також повідомляє, що не буде давати детальних коментарів до закінчення розгляду справи в CAS.

Якщо це рішення набуде чинності після розгляду CAS, то це означає, що цього сезону в англійській Прем'єр-лізі несподівано загострюється боротьба за 5-те місце в турнірній таблиці, тому що МС з дуже великою часткою ймовірності посяде у підсумку 2-ге або 3-тє місце, яке не дасть можливості підопічним Хосепа Гвардіоли взяти участь в ЛЧ.

Їхнє місце автоматично і займе клуб, який посів 5-те місце в АПЛ.

Крім того, таке рішення УЄФА може позначитися на поточному складі "городян" - футболісти навряд чи погодяться провести 2 сезони поза єврокубками. І, напевно, в контрактах гравців є відповідний пункт про розрив угоди з клубом.

Крім того, це рішення може позначитися на перспективах самого Гвардіоли залишитися біля керма команди після цього сезону.

Єдине можна з упевненістю сказати, що рішення щодо відсторонення "МанСіті" від участі в єврокубках підірве літню трансферну кампанію.

У фінансовому сенсі 30 мільйонами євро штрафу збитки "городян" не обмежаться.

Клуб недоотримає, за найскромнішими підрахунками, близько 150 млн відрахувань від УЄФА за участь у самій ЛЧ.

Водночас скоротяться доходи клубу від проведення домашніх матчів турніру, переважно, від продажу квитків.

Крім того, спонсори МС також не будуть спокійно дивитися з боку на те, що їхній бренд протягом 2-х років не буде показаний на екранах ТБ - з деякими з них клубу доведеться розірвати стосунки.

Так, відсторонення "Манчестер Сіті" від участі в єврокубках може завдати шкоди клубу в розмірі до 300 млн євро, що безсумнівно позначиться на подальшій трансферній активності "городян" - адже, якщо менше доходів - менше можна і витрачати.

Виходить, що УЄФА поставив чемпіона Англії в замкнуте коло, вирватися з якого буде дуже складно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram