>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА визначила найкращих футболіста і тренера 2017 року

Ними стали Криштіану Роналду і Зінедін Зідан.

Фото: EPA/UPG

Нападник іспанського клубу "Реал" і збірної Португалії Криштіану Роналду став найкращим футболістом року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Урочиста церемонія відбулася сьогодні, 23 жовтня, в Лондоні.

За підсумками голосування португалець випередив Ліонеля Мессі ("Барселона") і Неймара (ПСЖ).

Роналду в сезоні 2016/17 став чемпіоном Іспанії, переможцем Ліги чемпіонів, переможцем клубного чемпіонату світу, а також володарем суперкубків Іспанії й УЄФА. Португалець став найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів. На його рахунку 12 голів у 13 матчах.

Найкращим футбольним тренером 2017 року за версією ФІФА визнано француза Зінедіна Зідана, який очолює мадридський "Реал". Він обійшов у рейтингу Антоніо Конте ("Челсі") і Массіміліано Аллегрі ("Ювентус").

Фото: EPA/UPG

У минулому сезоні команда під керівництвом Зідана виграла чемпіонат Іспанії, Лігу чемпіонів, клубний чемпіонат світу, Суперкубок УЄФА і Суперкубок Іспанії. Француза визнають найкращим тренером світу вдруге поспіль.

У символічну збірну року увійшли Буффон ("Ювентус"), Алвес (ПСЖ), Рамос ("Реал"), Бонуччі ("Мілан"), Марсело ("Реал"), Кроос ("Реал"), Іньєста ("Барселона"), Модрич ("Реал"), Неймар (ПСЖ), Мессі ("Барселона"), Роналду ("Реал").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram