>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Два українські футболісти перебралися в Казахстан

Вітчизняні клуби не в змозі платити гравцям за "старими" контрактами

Два українські футболісти перебралися в Казахстан
Кирилл Петров
Фото: sport-express.ua

Українські футболісти перебираються «на Схід» - у чемпіонати колишніх радянських республік. Наприклад, вихованець «Динамо» Кирило Петров уже підписав контракт із казахстанським «Ордабаси».

Нагадаємо, Кирило був капітаном юніорської збірної України на тріумфальному для неї Євро-2009. У Прем'єр-лізі Петрову закріпитися не вдалося. Півзахисник не зумів проявити себе в «Кривбасі», «Говерлі» й «Арсеналі». Торік українець виступав у Польщі за «Корону».

У Казахстан відбув і Володимир Аржанов. Півзахисник, який раніше входив у розширений список кандидатів у збірну України, перейшов в «Атирау». Нагадаємо, в Україні Володимир успішно грав за запорізький «Металург», «Волинь», «Арсенал» і «Чорноморець».

Нагадаємо, рік тому в казахстанський «Актобе» із «Чорноморця» перебрався Олексій Антонов. Цієї зими Безотосний і Гай перебралися в Азербайджан.

Причина такої «міграції» проста - гроші. Клуби української Прем'єр-лізі вже не можуть платити своїм гравцем великі гроші ($30-60 тисяч на місяць). А от у Казахстані та Азербайджані проблем із фінансами немає. Тому перед гравцями з УПЛ стоїть проста дилема: або грати в Україні за відносно невеликі гроші ($15-25 тисяч на місяць), або їхати на «Схід».

Додамо, що кілька українських клубів («Чорноморець», «Говерла», «Карпати», запорізький «Металург») ще не розрахувалися з футболістами за минулий рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram