ГоловнаСуспільствоПодії

У результаті пожежі у лікарні в Чернівцях загинула людина (оновлено)

Поліція порушила кримінальну справу.

У результаті пожежі у лікарні в Чернівцях загинула людина (оновлено)
Фото: chernivtsi.online

У чернівецькій міській клінічній лікарні № 1 сталась пожежа, внаслідок якої загинула людина, ще одна – постраждала. Причини пожежі у першій міській лікарні у Чернівцях, внаслідок якої загинула людина, з'ясовують.

Про це міський голова Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Водночас він зауважив, що це "не пов’язано з електропроводкою, і вибуху кисневого балону точно не було”.

“Сьогодні тут стався трагічний випадок: пожежа в одній з палат, де надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу. Один чоловік загинув, і я хочу висловити співчуття його рідним і близьким. Ще один чоловік зараз знаходиться у реанімації через важкі опіки. Лікарі роблять все можливе”, – зазначив він.

Пожежу вдалося одразу ж локалізувати, і сусідні палати не постраждали, зазначив мер, проте зараз у них стоїть жахливий запах, тому 20 пацієнтів із цих палат були евакуйовані до інших лікарень.

Оновлення 19:05. Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за фактом виникнення пожежі в медзакладі Чернівців, інформує обласна поліція.

"Поліцейські встановили, що загоряння ймовірно сталося внаслідок недотримання пожежної безпеки одним із пацієнтів у боксі відділення, де лікуються хворі на гостру респіраторну хворобу COVID-19. У результаті пожежі загинув 76-річний буковинець. Ще один пацієнт, 77-річний чоловік, отримав 75% опіків тіла та наразі перебуває в реанімаційному відділенні міської клінічної лікарні Чернівців", - сказано в повідомленні.

За вказаним фактом слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Оновлення 18:07. Причиною пожежі в міській лікарні №1 у Чернівцях став самопідпал одного з пацієнтів, повідомляє  видання ZN.UA.

"Основна версія причини пожежі, яку зараз з'ясовують на місці співробітники Служби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів - самопідпал одного з тяжкохворих пацієнтів в одній з палат лікарні. Він облив себе спиртом і підпалив", - повідомляється з посиланням на директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької обласної державної адміністрації Олега Чорного.

Зазначається, що цей пацієнт помер на місці. Інший тяжкохворий, на якого перекинувся вогонь, перебуває в критичному стані з опіками 3-4 ступеня.

Оновлення 16:19. Як повідомив відділ комунікації поліції Чернівецької області, причини виникнення пожежі встановлюють, наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції. Попередньо правоохоронці встановили, що загоряння виникло в одній із палат, де лікуються хворі на коронавірус.

На місці події поліцейські забезпечують охорону публічного порядку та здійснюють першочергові необхідні заходи для встановлення причин пожежі, які проводять із залученням криміналістичної лабораторії ГУНП в Чернівецькій області, спеціалістів експертної служби Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та ДСНС.

Раніше пресслужба ДСНС повідомила, що у лікарні стався спалах кисневої труби.

“27 лютого о 13:15 у м. Чернівці по вул. Героїв Майдану, 226 в палаті на 2 поверсі п’ятиповерхової будівлі Міської клінічної лікарні № 1 стався спалах кисневої труби (хлопок). О 13:30 пожежу ліквідовано. Внаслідок даної події загинула 1 та постраждала 1 особа”, – йдеться у повідомленні.

З лікарні евакуйовано 20 осіб.

Пожежу гасили 20 надзвичайників. Обставини події уточнюються.

Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак написала про подію у соцмережі “Facebook”.

“Надзвичайна ситуація!!!! В міській лікарні №1 стався вибух. Є постраждалі. Я вже на місці, займаюсь госпіталізацією пацієнтів в інші лікарні. Деталі пізніше!”, – написала вона.

Нагадаємо, 3 лютого під час пожежі в інфекційній лікарні Запоріжжя загинули лікарка та троє пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram