ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупаційний суд у Криму заарештував затриманого ФСБ українського бійця Добринського

Йому закидають "незаконний перетин кордону".

Окупаційний суд у Криму заарештував затриманого ФСБ українського бійця Добринського
Евгений Добринский
Фото: ФСБ РФ

Підконтрольний Кремлю суд окупованого Сімферополя заарештував на місяць затриманого спецслужбами РФ українського військовослужбовця Євгена Добринського.

Про це повідомляють на сайті суду.

"Обрати Д. запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на 30 діб до 1 липня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Добринському закидають "незаконний перетин кордону"

Російське слідство стверджує, що Добринський 30 травня "без документів на право в'їзду пройшов пішки по дамбі залізничною колією в напрямку між н.п. Сиваш і Джанкоєм".

Нагадаємо, Добринський перебував на одному з військових об'єктів приблизно за тисячу метрів від окупованого Росією півострова Крим. Зброя і амуніція військовослужбовця залишилися на місці, а сам він зник.

Командування ЗСУ заявило, що військового викрали, а неподалік від спостережного посту виявили сліди боротьби з невідомими особами.

Пізніше ФСБ опублікувала відео затримання і допиту Добринського, на якому спочатку він йде по залізничних коліях хитаючись і розмахуючи руками. Потім він сідає на рейки, і згодом його відводять під руки російські військові. На допиті він розповів, що перебував у стані алкогольного сп'яніння, а при ньому були "якісь наркотичні засоби на кшталт трави коноплі". За його словами, наркотики йому дали "місцеві", з якими він випивав.

У заяві командування прокоментували це відео, назвавши його постановкою, оскільки "режисери ФСБ" не врахували важливих деталей: головним убором форми одягу в цьому підрозділі визначено панаму літню, а не кашкет польовий, який вдягнули військовослужбовцю. Також не було враховано час доби і погодних умов, коли "зник" Добринський, а це близько пів на п'яту ранку.

"На жаль, в цій ситуації старший солдат Євген Добринський став маріонеткою в інформаційній війні, яка ведеться російським агресором", - заявили військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram