ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Охоплення тестуванням у Києві уп'ятеро перевищило допустимий мінімум

Показник охоплення тестуванням становить понад 60 осіб на 100 тис. населення при нормі 12 осіб.

Охоплення тестуванням у Києві уп'ятеро перевищило допустимий мінімум
Фото: EPA/UPG

Показник охоплення тестуванням жителів Києва становить понад 60 осіб на 100 тис. населення при нормі 12 осіб. Про це повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

"Ми збільшили кількість тестувань і досліджень зразків на ПЛР-тести. Їх роблять у шести комунальних медустановах міста. Також дослідження зразків проводять приватні лабораторії, клініки та державні медичні установи. За період пандемії тільки мобільні бригади медиків, які виїжджають до хворих з підозрою на коронавірус, відібрали майже 17 300 зразків біоматеріалу. І тільки в Київському міському лабораторному центрі МОЗ досліджували майже 30 тис. зразків", - сказав Кличко.

За словами мера, всім лікарям, які працюють або могли контактувати з хворими або людьми з підозрою на COVID-19, роблять ІФА-тести.

"Це тести на наявність в організмі антитіл до вірусу. На сьогодні в столиці працівникам медустанов зробили понад 850 ІФА-тестів", - додав Кличко.

Нагадаємо, Київ отримав перші експрес-тести на коронавірус 10 березня. У квітні також були запущені мобільні бригади медиків для забору біоматеріалу на дому.

19 травня набув чинності закон про масове тестування на коронавірус, прийнятий Верховною Радою на позачерговому засіданні 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram