ГоловнаСуспільствоПодії

Житель Івано-Франківська продавав інформацію з державних баз даних

Його клієнтами були жителі різних областей.

Житель Івано-Франківська продавав інформацію з державних баз даних
Фото: itar-tass.com

СБУ викрила жителя Івано-Франківська на продажу інформації з державних баз даних.

Оголошення про продаж інформації з баз митної та прикордонних служб він розміщував на спеціалізованих ресурсах в Інтернеті, повідомили в пресслужбі СБУ.

"Під час перевірки з'ясувалося, що "продавець" під фейковими обліковими записами обіцяє клієнтам дані, в тому числі про перетин кордону українськими громадянами й іноземцями, про транспортні засоби, терміни їх перебування за кордоном. Ці відомості належать до інформації з обмеженим доступом, несанкціоноване поширення яких заборонено законом. Оплату від замовників зловмисник брав на банківські картки", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували кілька епізодів продажу інформації з обмеженим доступом. Клієнтами зловмисника були жителі різних регіонів України.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом. Справу передано до суду.

Нагадаємо, в грудня 2019 року кіберполіція Харківської області викрила 35-річного підприємця на продажу баз даних державної митної служби. Він продавав їх на тематичних хакерських форумах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram