ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фонд Порошенка закупив 100 тисяч захисних костюмів для медиків

10 тисяч костюмів вже доставлені в Україну, повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Фонд Порошенка закупив 100 тисяч захисних костюмів для медиків
Фото: eurosolidarity.org

Фонд Порошенка і корпорація «Рошен» закупили 100 тисяч захисних костюмів для забезпечення захисту українських лікарів, які вже надходять в Україну. Про це експрезидент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко повідомив в прямому ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна». Він, зокрема, розповів, що контрактування медичного спорядження відбувається в умовах надзвичайно жорсткої світової конкуренції. Зокрема, частину захисних костюмів, які вже були заброньовані для України в Китаї, перекупили російські представники. Зараз це замовлення виконують постачальники з Південної Кореї. За словами Петра Порошенка, це доводить, що запас медичних товарів і устаткування треба робити заздалегідь, коли коронавірус ще не охопив весь світ.

«Господь подарував Україні як мінімум два місяці перед тим, як у нас почався пік епідемії. Зараз вона починається. 10 днів тому у нас були лічені хворі, у нас сьогодні - за тисячу хворих. І кількість хворих, яких додається кожного дня, більше сотні. Влада неефективно, м'яко кажучи, використовувала ці два місяці. Не була створена законодавча база, тоді ще були на складах і ШВЛ, і засоби захисту - зараз цього всього вже немає», - підкреслив Порошенко.

«Знаєте, скільки ми законтрактували костюмів? Усі, що було в Китаї на 1,5 місяці - 70 тисяч. Зараз наші костюми в зв'язку з піком і попитом перекуповують росіяни, сплачуючи удвічі більше. І заводи, які законтрактовані, зривають поставки. Сьогодні ми переорієнтувалися і починаємо закуповувати в Кореї 100 тисяч костюмів - мій Фонд і «Рошен», - зазначив Порошенко.

«Сьогодні на літаку завдяки Петру Олексійовичу - вони закупили 10 тисяч костюмів - вони приїхали, ми допомогли літаком, вони приїхали сюди», - повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Петро Порошенко підкреслив, що захист лікарів - це пріоритет номер один для всіх в ситуації епідемії.

«Якщо ви вимагаєте від лікаря, щоб він тестував, їздив на швидкій, надавав послуги, його треба захистити. Тому що якщо лікарі протягом першого тижня захворіють - в країні буде катастрофа, тому що не буде кому лікувати. Ви знаєте, скільки у нас лікарів-епідеміологів - інфекціоністів, вірусологів? Менш як 3 тисячі всього. Зараз треба переучувати лікарів інших спеціальностей на термінових курсах для того, що ми були здатні дати відсіч пандемії», - переконаний Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram