ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні створять додаткові робочі місця для тих, хто втратив роботу під час карантину

Також найбіднішим громадянам нададуть фінансову допомогу.

В Україні створять додаткові робочі місця для тих, хто втратив роботу під час карантину
Фото: Макс Требухов

Влада складе списки малозабезпечених категорій громадян для надання фінансової допомоги найбіднішим українцям під час карантину. Для тих, хто втратив роботу, створять нові вакансії. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента

"Ми бачимо, що карантин потрібен. Я впевнений, що він врятує багато життів. Але уряд повинен знайти гроші, щоб допомогти найбіднішим українцям. Список складіть якомога швидше, і давайте розрахуємо, скільки ми можемо виділити", - звернувся президент Володимир Зеленський до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Кабмін також розробляє програму створення робочих місць для тих, хто приїхав з інших країн або втратив роботу у зв'язку з поширенням коронавірусу.

"Ми плануємо створити багато робочих місць уже через кілька тижнів. Зокрема, нам будуть потрібні люди для ремонту доріг, укладання тротуарів, прибирання територій. Багато різних вакансій", - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів виплатити по 1 тис. гривень літнім людям, які отримують менш ніж 5 тис. гривень пенсії.

Пенсійний фонд виплатить їх уже в квітні більш ніж 10 мільйонам осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram