ГоловнаСуспільствоЖиття

​Офіс генпрокурора передасть будівлю Національної академії прокуратури на потреби боротьби з COVID-19

Також співробітники перерахують свій одноденний заробіток лікарням Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

​Офіс генпрокурора передасть будівлю Національної академії прокуратури на потреби боротьби з COVID-19
Фото: 5.ua

Офіс генпрокурора передасть будівлю Національної академії прокуратури на потреби боротьби з COVID-19, а працівники перерахують частину своєї заробітної плати на протидію поширенню інфекції.

Таке рішення було ухвалено на нараді у генерального прокурора в понеділок, повідомляється на сайті відомства.

"Офіс генерального прокурора, як флагман у структурі правоохоронних органів, має бути на передовій боротьби з коронавірусною інфекцією. Ми повинні діяти в унісон з громадянським суспільством, яке зараз показує приклад такої активності. Всі працівники можуть зараз добровільно передати свій одноденний заробіток на підтримку медиків і хворих, на закупівлю необхідного обладнання. Ми перерахуємо цей фінансовий ресурс штабам Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей", - йдеться в заяві генпрокурора Ірини Венедіктової.

"Також ми запропонували Київській міській державній адміністрації, за необхідності, використовувати приміщення Національної академії прокуратури України для потреб протидії COVID-19. Водночас, зараз ми мобілізуємо прокурорів для попередження злочинів і покарання за зловживання під час епідемії. Прокуратура повинна стати щитом і для закону, і для здоров'я нації", - наголосила генпрокурор.

Учасники наради також обговорили додаткові кроки, які зробить прокуратура для забезпечення правопорядку в умовах надзвичайної ситуації, під час виявлення контрафактних ліків і засобів, протидії вивезенню продукції медичного призначення тощо.

Раніше в Офісі генпрокурора також був створений координаційний штаб для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, 25 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголошував про запровадження надзвичайної ситуації по всій Україні і продовження карантину на 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram