ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ: хворих на коронавірус у легкому стані не будуть госпіталізовувати

В Україні відновили стандарт надання медичної допомоги під час COVID-19.

МОЗ: хворих на коронавірус у легкому стані не будуть госпіталізовувати
Виктор Ляшко
Фото: Макс Требухов

З 29 березня в Україні почав діяти оновлений стандарт надання медичної допомоги під час COVID-19. Госпіталізація передбачається тільки для хворих в середньому і важкому стані. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в неділю.

"Ми припускаємо впровадження клінічного сортування. Госпіталізувати в лікарні повинні хворих середнього та тяжкого ступеня перебігу хвороби. Всі інші повинні лікуватися в амбулаторних умовах під наглядом та медико-санітарним контролем", - повідомив Ляшко.

Він також зазначив, що українські фахівці тепер рекомендуватимуть деяким хворим низку препаратів, які використовуються в світі для лікування хворих COVID-19.

"Підкреслюю, що специфічного лікування коронавірусної хвороби не існує, проводиться симптоматичне лікування. У той же час, в світі використовуються і досліджуються різні препарати для лікування коронавірусної хвороби. У МОЗ створено експертну групу з провідних професорів і клініцистів, які будуть вивчати всі передові засоби лікування , які використовуються в світі і рекомендувати їх використання на території України у випадках, коли варіантів для порятунку життя для хворого не буде", - сказав Ляшко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна домовляється про постачання препарату від малярії, який показав ефективність в лікуванні COVID-19. Переговори про закупівлю препарату проводять, зокрема, з Індією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram