ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Французькі медики заявляють про успіхи в лікуванні коронавірусу препаратом проти малярії, винайденим 70 років тому

В Україні препарат не продається.

Французькі медики заявляють про успіхи в лікуванні коронавірусу препаратом проти малярії, винайденим 70 років тому
Фото: EPA/UPG

Лікарі з Марселя, південь Франції, стверджують, що провели дослідження, в рамках якого пацієнти з коронавірусом успішно пройшли курс лікування препаратом від малярії - хлорохіном. Про це повідомляє британське видання Telegraph.

"У рамках дослідження з 36 пацієнтів 20 отримали цей препарат. Через шість днів 70% пацієнтів, що приймали хлорохін, вважалися вилікуваними, тобто вірус більше не виявлявся в зразках крові", - пише видання. - У контрольній групі, яка не отримувала препарат, вилікувалося в порівнянні з 12,5% пацієнтів.

Раніше про ефективність хлорохіну також заявляв Китай

"Це значний ефект, - коментує в статті доктор Ендрю Престон, фахівець з мікробного патогенезу з Університету Бата, який не брав участі в дослідженні. - Проте дослідження проводилося на дуже невеликій кількості пацієнтів, і його необхідно відтворити в набагато більшому масштабі, щоб воно було науково переконливим".

Хлорохін - синтетичний антималярійний і антиревматичний препарат, який ще в 1934 році синтезував німецький вчень з компанії Bayer.

В Україні було зареєстровано ці ліки за іншою торговельною назвою, але термін їх реєстрації закінчився в 2014 році. Тому зараз купити їх неможливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram