ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі підсудний погрожував підірвати себе гранатою

Чоловіка звинувачують у вбивстві громадянина Ізраїлю.

Фото: Думская

У Приморському районному суді Одесі в п'ятницю сталася надзвичайна подія. Як повідомляє пресслужба поліції, доставлений під конвоєм підсудний зумів пронести зі собою гранату.

Перебуваючи в клітці для підсудних, він дістав гранату, висмикнув чеку і почав вимагати прокурора області, погрожуючи підірвати себе. "Єдина моя вимога - справедливий суд і покарання осіб, винних у допущенні того, що зараз відбувається", - заявив він.

За даними "Думской", підсудного звати В'ячеслав Гарькавий. Він звинувачується у вбивстві громадянина Ізраїлю у вересні 2016 року, його справу розглядає вже третя колегія суддів.

На місце направили вибухотехніків, слідчо-оперативну групу, кінологів, працівників ДСНС. Персонал і відвідувачів суду евакуювали.

Увели спеціальний оперативний план "Заручник".

На місце приїхав начальник обласної поліції Олег Бех. Він особисто провів переговори з чоловіком, після чого "предмет, схожий на гранату", вдалося забрати.

Опісля Бех розповів журналістам, що переговори були складними.

"Чоловік проходить підозрюваним у вбивстві. Він повідомив, що не причетний до вказаного злочину, вимагає звільнити його з-під варти і відпустити додому. Повідомив, що три роки не бачив сім'ю і дуже хоче побачити свою дружину. Ми визначилися з тим, що його тимчасово переведуть в ІТТ. Сьогодні буде відкрито службове розслідування, яким чином вибухонебезпечний предмет чи його муляж пронесли в суд і хто саме передав йому пакет з їжею, звідки він дістав цю гранату", - сказав поліцейський.

Він також пообіцяв розглянути матеріали кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram