ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС повідомив про 7 обстрілів бойовиків на Донбасі з початку дня

Один український військовослужбовець загинув.

Штаб ООС повідомив про 7 обстрілів бойовиків на Донбасі з початку дня
Фото: Стоп-кадр видео Анатолия Степанова

Протягом доби 26 лютого збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Один український військовослужбовець, підірвавшись на міні, загинув.

Про це повідомляє пресцентр ООС у вечірньому зведенні.

За даними штабу ООС, противник обстріляв позиції українських військових із забороненого Мінськими домовленостями міномета калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

П'ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": поблизу Мар'їнки і Павлополя.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив два обстріли українських позицій: біля Оріхового і за межами ділянки розведення сил і засобів, у районі населеного пункту Золоте-4.

"Сьогодні, 26 лютого, поблизу населеного пункту Майорське в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення, не сумісне з життям", - йдеться в повідомленні.

"Раніше повідомлялося, що вранці 26 лютого загинув житель Шостки Дмитро Гринь. З січня 2019 він проходив службу за контрактом у лавах Збройних сил України. Служив старшим водієм мотопіхотного відділення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram