ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР обшукало відділення поліції в Рівненській області через зникнення автомобілів зі спецмайданчиків

Орієнтовна вартість зниклих автомобілів - понад 7 млн гривень.

ДБР обшукало відділення поліції в Рівненській області через зникнення автомобілів зі спецмайданчиків
Фото: РБК

Державне бюро розслідувань провело обшуки в Головному управлінні Національної поліції Рівненської області через зникнення автомобілів зі спеціальних майданчиків.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

"За попередньою інформацією, працівники ГУ Нацполіції привласнювали автомобілі, які перебували на спеціальних майданчиках для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів і які були визнані речовими доказами в кримінальних провадженнях, для подальшого їх продажу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що орієнтовна вартість зниклих автомобілів - понад 7 млн гривень.

"19-20 лютого слідчі ДБР провели понад 30 санкціонованих обшуків у службових приміщеннях Нацполіції та за місцем проживання осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності. Під час обшуків було вилучено службову документацію, комп'ютерну техніку та засоби зв'язку", - повідомили в ДБР.

Досудове розслідування проводять за фактами перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів та службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 та ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, в січні ДБР повідомило про підозру у привласненні майна заступнику начальника відділу поліції станцій залізничного транспорту ГУ НП у Києві та заступнику начальника сектору кримінальної поліції в Донецькій області. Поліцейських підозрюють у тому, що вони привласнили і здали на металобрухт металеві труби вагою 19 тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram