ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони планує закупити близько 3 тис. ракетних комплексів і ракет на 2 млрд гривень

Фінансування ракетної програми збільшено на 300 млн гривень.

Міноборони планує закупити близько 3 тис. ракетних комплексів і ракет на 2 млрд гривень
Фото: mil.gov.ua

Фінансування ракетної програми в цьому році було збільшено на 300 млн гривень порівняно з 2019 роком. Зокрема, у 2020 році планують завершити розробку і провести державні випробування ракетних комплексів "Нептун" і "Вільха", а також забезпечити їх фінансування в повному обсязі.

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони.

"Після прийняття їх на озброєння буде проведено закупівлю серійних зразків. Окрім того, планують закупити близько 3 тис. ракетних комплексів і ракет до них на суму понад 2,4 млрд гривень з урахуванням державних гарантій", - ідеться в повідомленні.

Відзначено, що, згідно з дорученням президента, зараз триває виконання програми створення багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК). Концепція цієї програми в цей час проходить зовнішнє узгодження.

Нагадаємо, 18 лютого Рада національної безпеки і оборони затвердила державне оборонне замовлення на 2020 рік. У ньому визначені такі пріоритети:

Військово-Морські сили - розробка і постачання протикорабельного ракетного комплексу "Нептун", модернізація фрегата "Гетьман Сагайдачний", катерів типу "Айленд", постачання вертольотів, бойових броньованих машин, відновлення державної цільової програми "Корвет";

Війська протиповітряної оборони - відновлення зенітних ракетних комплексів, постачання радіолокаційних станцій, розгортання комплексів засобів автоматизованої системи управління авіацією та протиповітряною обороною;

Тактична авіація - продовження постачання модернізованих літаків типу МіГ-29, Су-27, Су-25;

Сухопутні війська - розробка і постачання нових зразків ракетного та артилерійського озброєння, бронетехніки, автомобільної техніки, вертольотів, безпілотних авіаційних комплексів, станцій радіоелектронної боротьби, снайперського озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram