ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби в зоні ООС противник дев'ять разів порушував режим припинення вогню

Обстріли велися з заборонених Мінськими домовленостями мінометів.

З початку доби в зоні ООС противник дев'ять разів порушував режим припинення вогню
Фото: Макс Левин

З початку доби 14 лютого озброєні формування Росії дев'ять разів порушували режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі. Противник застосовував заборонену мінськими домовленостями зброю, повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

Поруч з Красногорівкою обстріл вівся з мінометів калібру 120 мм (12 мін), протитанкового гранатомета (сім пострілів) і великокаліберних кулеметів. Неподалік Лебединського стріляли з мінометів калібру 82 мм (чотири міни).

Два обстріли біля Новолуганського проводилися з міномета 82 мм (сім мін), гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої зброї. Тричі відкривали вогонь біля Кримського - з мінометів калібру 120 мм (20 мін) і 82-мм (14 мін). Поруч з Травневим окупанти застосували станковий протитанковий гранатомет (два постріли), також вони вели вогонь з великокаліберного кулемета і іншої стрілецької зброї. Поруч з хутором Вільний застосовували міномети калібру 120 мм (дві міни), а також гранатомети різних систем.

"Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає", - додали в Міністерстві.

Нагадаємо, 14 лютого президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним і обговорив з ним виконання домовленостей, досягнутих на зустрічі в "нормандському форматі". Президенти погодилися з необхідністю активізувати роботу в рамках Мінських переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram