ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Через грип і ГРВІ на карантин закрили школи в 8 областях

Школярів відправляють на вимушені канікули.

Через грип і ГРВІ на карантин закрили школи в 8 областях
Фото: facebook/Лікарняні Клоуни "Червоні Носи"

У зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип і ГРВІ, школярів відправляють на карантин вже як мінімум у восьми областях України.

Про це повідомляє Громадське.

В Одесі з 28 січня на два тижні на карантин закривають усі школи міста. У дитячих садах групи закриватимуть, якщо кількість хворих дітей перевищить 20%.

У міській раді відзначили, що за минулий тиждень рівень захворюваності на ГРВІ та грип в Одесі збільшився на 28,8% в порівнянні з попереднім тижнем. Так, за тиждень на ГРВІ та грип захворіли 5618 одеситів, з яких 74% діти до 17 років.

У Донецькій області в 59 школах повністю зупинено навчання, в 9 школах - частково. Повністю закрили на карантин школи в Добропіллі, Покровську, Селидовому, Мирнограді, Новогродівці, Лимані і Мангушському районі. Частково - в Маріуполі та Краматорську.

При цьому в Донецькій ОДА відзначили, що рівень захворюваності в області на 5% нижчий всеукраїнського.

У Сумській областінавчання тимчасово зупинили в 15 школах області. Епідеміологічний поріг перевищено в Кролевецькому, Недригайлівському, Сумському, Тростянецькому районах та в містах Суми та Лебедин.

У Вінницькій області на карантин закрили 13 шкіл в Барському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Мурованокуриловецькому та Тиврівському районах.

У Волинській області в семи школах зупинили навчання. На карантин відправили учнів шкіл Камінь-Каширського, Маневицького, Луцького та Горохівського районів.

У Рівненській області навчання зупинили в 39 школах і двох дитячих садах. За минулий тиждень в області на 48% зросла захворюваність на грип та гострі респіраторні інфекції (ГРІ).

У Бердянську Запорізької області з 25 по 31 січня закрили на карантин всі школи та позашкільні заклади. Також навчання зупинили в 51 класі 27 шкіл Запорізької області, з яких 23 школи Запоріжжя.

У Житомирі всі школи закрили з 27 січня по 5 лютого. Також заняття зупинили в позашкільних установах.

Нагадаємо, в Україні з початку епідемічного сезону зареєстрували 11 смертей внаслідок грипу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram