ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ВООЗ підвищила рівень загрози поширення коронавірусу до "високого"

В організації визнали помилку.

ВООЗ підвищила рівень загрози поширення коронавірусу до "високого"
Фото: EPA/UPG

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про підвищення загрози поширення на глобальному рівні зафіксованого в Китаї коронавірусу 2019-nCoV, в результаті якого померло вже понад 80 осіб.

"Дуже високий рівень загрози - в Китаї, високий - на регіональному рівні, високий - на світовому", - йдеться в доповіді організації, яку оприлюднено в понеділок, 27 січня.

До цього в доповідях загроза на світовому рівні оцінювалася як "помірна". Однак у ВООЗ вказали на те, що в попередніх версіях була допущена помилка формулювання, а тепер її виправили.

Водночас, виправлення глобальної оцінки ризику не означає оголошення міжнародної надзвичайної ситуації через поширення вірусу.

Нагадаємо, перші випадки зараження коронавірусом 2019 nCoV офіційно зареєстровано 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

20 січня влада Китаю підтвердила, що новий вірус, який викликав спалах пневмонії, передається від людини до людини. Ситуація ускладнюється довгим інкубаційним періодом (до двох тижнів, коли людина вже хвора, але ніяких симптомів захворювання немає), під час якого вірус є заразним для оточення.

Кількість хворих новим китайським коронавірусом 2019-nCoV станом на ранок 27 січня склала близько 2800 чоловік. Кількість жертв - 81 особа.

Випадки зараження є ще в 10 країнах світу, в тому числі в США і Франції, але смертельних випадків там поки не було.

Жодна з трьох підозр на "уханський" коронавірус в Україні не підтвердилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram