ГоловнаСуспільствоПодії

Через повідомлення про мінування в Києві закривали п'ять станцій метро (оновлено)

Не працювали станції "Хрещатик", "Площа Льва Толстого", "Палац спорту", "Золоті ворота" і "Театральна".

Через повідомлення про мінування в Києві закривали п'ять станцій метро (оновлено)
Фото: metro.kiev.ua

Київський метрополітен після анонімного повідомлення про мінування закрив для перевірки п'ять станцій метро.

Про це повідомила пресслужба комунального підприємства у фейсбуці.

"У зв'язку з анонімним дзвінком про мінування, правоохоронці проводять по черзі перевірку станцій "Хрещатик", "Площа Льва Толстого", "Палац спорту", "Золоті ворота", "Театральна" - з тимчасовим закриттям станцій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці станції тимчасово закрито.

Оновлення. Станом на 19:30 правоохоронці провели всі необхідні перевірки, під час яких вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Зараз всі станції працюють у звичайному режимі.

Нагадаємо, раніше суд помістив у психіатричну лікарню колишнього військовослужбовця Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро в Києві.

Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років позбавлення волі, якщо злочин скоєно вперше, і до восьми років, якщо вдруге.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ змінить порядок реагування на повідомлення про мінування через безліч хибних викликів.

У грудні минулого року Кабмін ініціював посилення відповідальності для людей, які здійснюють неправдиві заяви про мінування суспільно важливих об'єктів. Повідомлялося, що покарання для псевдомінерів передбачатиме обов'язкову конфіскацію майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram