ГоловнаСуспільствоЖиття

Засудженому до смертної кари в Малайзії українському співакові Золотарьову скасували вирок

Він уже повернувся на батьківщину.

Засудженому до смертної кари в Малайзії українському співакові Золотарьову скасували вирок
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Засудженому до смертної кари в Малайзії громадянину України Роману Золотарьову - ексучаснику шоу "Х-фактор" і "Битва хорів" - скасували смертний вирок.

Про це повідомила українська омбудсманка Людмила Денісова у фейсбуці.

"До арешту він займався артистичною діяльністю в Україні, але прийняв рішення поїхати до Бразилії на заробітки. У квітні 2017 року Золотарьов мав повернутися в Україну через скасування домовленостей з роботодавцем. Вирушаючи додому, на прохання незнайомих осіб Роман погодився доправити в Лаос валізу з речами, попередньо переконавшись, що там дійсно були тільки речі", - написала Денісова.

Під час пересадки в міжнародному аеропорту м. Куала-Лумпур Золотарьова затримали митні органи Малайзії. 29 березня 2019 року його засудили до страти через повішення.

"Одразу ж після винесення вироку до мене звернувся батько Романа по допомогу - почалася боротьба за долю нашого громадянина. Були проведені телефонні розмови з консулом посольства України в Малайзії, підготовлені листи і звернення до відповідних правозахисних інституцій. Я також особисто зверталася до голови комісії Малайзії з прав людини Тана Шрі Разалі Біна Ісмаліла з проханням посприяти звільненню українця", - розповіла Денісова.

Нагадаємо, 2017 року в рюкзаку отруєного в Малайзії брата Кім Чен Ина знайшли протиотруту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram