ГоловнаСуспільствоПодії

Екснардепа Микитася зняли з рейсу до Великобританії (оновлено)

Його адвокат заявив, що поїздка була узгоджена з правоохоронцями.

Екснардепа Микитася зняли з рейсу до Великобританії (оновлено)
Фото: maxim-mikitas.com

Екснардепа і колишнього президента корпорації "Укрбуд" Максима Микитася, підозрюваного у привласненні 82 млн державних коштів, зняли з рейсу до Великобританії. Про це агентству "Українські новини" повідомив його адвокат Олександр Лисак.

"У нього був дозвіл на чотири дні від НАБУ і САП, йому повернули закордонний паспорт і він збирався у Великобританію в особистих справах. Він уже пройшов митний і прикордонний контроль, але його не пустили. Зараз він їде в поліцію вдягати електронний браслет і здавати паспорт", - повідомив він.

Лисак заявив, що поїздка до Великобританії була узгоджена з правоохоронцями, тому причина відмови у виїзді йому невідома.

Однак джерело агентства в НАБУ заявило, що станом на 20 січня Микитасю заборонено виїзд за кордон.

Як пише "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах, дозвіл на виліт колишньому нардепу дав заступник керівника САП Максим Грищук, але потім його скасували.

Микитась просив дозволу на виліт до Британії через скарги на здоров'я і лікування в Лондоні.

Оновлення. На Микитася знову вдягнули електронний браслет контролю. Про це повідомив адвокат екснардепа Олександр Лисак агентству "Українські новини".

"Браслет знову вдягнули. Їдемо здавати закордонний паспорт", - сказав адвокат. Він також зазначив, що в документі про відмову на виїзд за кордон вказано тільки: "Звертайтеся на Володимирську, 26" (Держприкордонслужба).

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд продовжив зобов'язання Микитасю носити електронний браслет до 14 лютого 2020 року.

За версією слідства, екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардією, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем й іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю Національної гвардії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram