ГоловнаСуспільствоЖиття

Затримано організатора вбивства Аміни Окуєвої (оновлено)

Він є членом групи "професійних" кілерів.

Затримано організатора вбивства Аміни Окуєвої (оновлено)
Фото: https://www.facebook.com/arsen.avakov.1

Оновлення 16:15. Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що в неділю затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої. Про це йдеться на сайті відомства.

В операції із затримання зловмисника брали участь оперативники Нацполіції, співробітники поліції Київської області та спецпризначенці КОРД.

"До складу групи загалом входило семеро осіб, частину з них за підозрою в двох вбивствах затримали у вересні 2019 року. А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом зазначеної злочинної групи", - повідомив Ігор Клименко.

14:40. Правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої.

"Завдяки злагодженій роботі поліції Київської області та прокуратури області сьогодні затримано виконавців зухвалого вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство Адама Осмаєва", - повідомили в прокуратурі Київської області.

На рахунку злочинців ще два замовні вбивства, вчинені у вересні 2016-го і в січні 2019 року, які також розкрито, йдеться в повідомленні.

Міністр МВС Арсен Аваков написав, що ДНК одного із затриманих збіглося з ДНК на покинутій на місці злочину зброї.

Зараз слідчі дії тривають, проводяться заходи щодо затримання всіх учасників злочинної організації та встановлення замовників, зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, 30 жовтня 2017 року близько 20:00 невідомі особи на автодорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль, в якому перебували Аміна Окуєва і Адам Осмаєв. Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення ноги.

Аміна Окуєва, уродженка Одеси, воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командував її чоловік Адам Осмаєв. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram