ГоловнаСуспільствоЖиття

Конструкторське бюро "Південне" розробляє нові реактивні снаряди

Новим напрямком робіт для бюро стало створення засобів боротьби з безпілотниками.

Конструкторське бюро "Південне" розробляє нові реактивні снаряди
Фото: КБ "Южное"\ФБ

Цього року на конструкторському бюро "Південне" пройшли успішні вогневі випробування маршових двигунів і розпочато дослідні випробувальні пуски тактичних ракет, які знаходяться на озброєнні української армії. Про це повідомила пресслужба "Південного" на фейсбуці.

"У кооперації з суміжними підприємствами розроблено універсальний вимірювальний модуль і модернізовано мобільний вимірювальний пункт. Це забезпечить телеметричні та траєкторні виміри під час льотних випробувань усіх видів реактивних снарядів. Наразі опрацьовується можливість модернізації зенітних комплексів, а також створення сучасних вітчизняних зразків", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, цього року розпочато випробування реактивних снарядів системи залпового вогню "Тайфун-1". "На базі "Тайфун-1" проводяться роботи зі створення керованого снаряду "Тайфун-1М", а також модернізованих версій принципово нових реактивних систем залпового вогню "Тайфун-2" і "Тайфун-4", - зазначили у "Південному".

Також триває наземне експериментальне відпрацювання вузлів і систем вітчизняного оперативно-тактичного комплексу "Сапсан", його самохідної пускової установки. Ведеться відпрацювання автономної системи управління з використанням програмного забезпечення власної розробки.

Інженери бюро розробили конструкторську документацію для уніфікованої командної машини управління.

Зазначається, що новим напрямком робіт для конструкторського бюро стало створення засобів боротьби з безпілотниками. Цього року вдало проведені комплексні випробування.

Тривають проєктні роботи зі створення надзвукової крилатої ракети класу "поверхня-поверхня", надзвукової авіаційної керованої ракети класу "повітря-поверхня" "Блискавка" та крилатої ракети із дорозгінним ступенем, яка поєднає переваги надзвукових та дозвукових ракет.

Нагадаємо, у листопаді повідомляли, що Повітряні сили ЗСУ модернізують і розробляють нові авіаційні засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), а саме літак РЕБ на базі "Антонова". Склад екіпажів вертольотів РЕБ удосконалює свою льотну, спецпідготовку і готується до бойового застосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram