ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна депортувала опозиційного азербайджанського блогера

Офіційна причина - порушення українського міграційного законодавства.

Україна депортувала опозиційного азербайджанського блогера
Эльвин Исаев
Фото: скриншот из видео

Україна депортувала в Азербайджан опозиційного блогера Ельвіна Ісаєва напередодні візиту в країну президента Володимира Зеленського. Про це повідомляється на сайті Державної міграційної служби Азербайджану.

Зазначається, що Ісаєва депортували за порушення міграційного законодавства України ще 12 грудня.

Після приїзду в Азербайджан Ісаєва відразу заарештували. 14 грудня його помістили в слідчий ізолятор.

Ісаєв приїхав до Києва наприкінці вересня 2019 року з Росії, де проживав тривалий час. У серпні 2019 року російська поліція затримала Ісаєва, після судових розглядів його російський паспорт визнали "незаконно виданими" і вилучили. Самого ж блогера відправили в центр тимчасового утримання іноземців для подальшої екстрадиції в Азербайджан.

11 вересня Ісаєв був звільнений завдяки екстреному втручанню ЄСПЛ, який заборонив його видачу Азербайджану. Після цього він поїхав в Україну.

Ісаєв критикував президента Азербайджану Ільхама Алієва, називав його диктатором і розповідав про корупцію в Азербайджані.

Зеленський планує відвідати Баку з офіційним візитом 16-17 грудня. Спочатку планувався візит Зеленського також до Вірменії і Грузії, але через протести в Тбілісі поїздку вирішили скоротити і обмежити тільки Азербайджаном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram